امروزه غرب و آمریکا طوری در اذهان مردم جهان، جامعه و اجتماع به واسطه داعش و برخی عرب های جاهل صهیونیسم ، ومفتی های تهی از علمشان وانمود کرده اند که جهاد زنان یعنی ؛ جهاد نکاح و لا غیر . کاربرد زن فقط این است، یعنی بردگی جنسی، وزنان را این طور معرفی می کنند ؛ و متاسفانه موفق هم شده اند . وقتی شما در گوگل سرچ می کنید جهاد زنان . تصاویر و مطالب جهاد نکاح نمایش داده می شود . آنان خطاب به زنان می گویند اگر می خواهید شما در جهاد و پیروزی سهمی داشته باشید راهکار آن جهاد نکاح است . که این تعریف جهان غرب و اسلام آمریکایی است و وهیچ سنخیتی با اسلام ناب محمدی ندارد و کاملا در مقابل آن قرار دارد ، اسلام ناب محمدی جهاد زن را درچیز دیگر می داند که در برخی اوقات مهم تر و حساس تر و سخت تر است از جهاد مردان است.
(اگر زن در خانه با فعالیت شوهر موافق باشد ، شوهر امکان فعالیت و تلاشش چند برابر می شود (61/11/14) هر تلاشی که یک مرد در میدان های مختلف انجام می دهد ، به میزان زیادی مرهون همکاری ، همراهی ، صبر و سازگاری همسر اوست . همیشه همین طور بوده است (81/7/18 ) اینکه از پیغمبر نقل شده است که فرمودند : « جهاد المراه حسن التبعل » جهاد زن این است که خوب شوهر داری کند ؛ خوب شوهر داری کردن ، یعنی این ، یعنی زمینه را طوری فراهم کند که آن آقا بتواند کار خودش را باراحتی انجام دهد (72/1/1) عده ای خیال می کنند جهاد زن این است که فقط وسایل راحتی مرد را فراهم کند . حسن تبعل فقط این نیست ؛ این جهاد نیست ؛ جهاد این است که زنان مبارز، مومن و فداکار ، وقتی شوهرانشان مسئولیت های سنگینی دارند ، با آن سنگینی به میزان زیادی روی دوش آنها می افتد . وقتی مرد خسته می شود ، اثر خستگی او در خانه ظاهر می گردد . وقتی به خانه می آید ، خسته ، کوفته و گاهی بد اخلاق است و این بد اخلاقی و خستگی و بی حوصلگی ناشی از محیط کار ، به داخل خانواده منعکس می شود . حالا این خانم اگر بخواهد جهاد کند، جهاد او این است که با این زحمت ها بسازد و آنها را برای خدا تحمل کند ؛ این می شود حسن تبعل .
وقتی پیغمبر ( صلی الله علیه و اله ) از مکه به مدینه هجرت کرد ، امیرالمومنین ( علیه السلام ) حدود بیست و سه ، چهار سال سن داشت . از همان اول هم مبارزات و جنگ های گوناگون شروع شد . در همه این جنگ ها هم این جوان ، یا پرچم دار بود یا جلو دار بود یا قهرمان اصلی بود ؛ خلاصه بیشترین بارها را بر دوش داشت . جنگ که زمان نمی شناسد ؛ هوا گرم است، سرد است ، صبح است ، بچه مریض است . در مدت ده سال حکومت پیغمبر که تقریبا هفتاد جنگ بزرگ و کوچک اتفاق افتاد – از جنگی که مثلا یک ماه طول کشیده یا بیشتر ، تا جنگ های چند روزه – جز یک مورد ، امیرالمومنین در تمام آنها شرکت داشت . علاوه بر این جنگ ها ، به ماموریت هم فرستاده می شد ؛ مثل ماموریت به یمن که پیغمبر ، امیرالمومنین را برای قضاوت ، مدتی به یمن فرستاد . بنابراین فاطمه زهرا ( سلام الله علیها ) ، دائم مواجه بود با اینکه شوهرش یا در جنگ است ، یا با بدن زخمی و خون آلود از جنگ برگشته ، یا در کنار پیغمبر مشغول کارهای مهم داخل مدینه است و یا در سفر ماموریت است .فاطمه زهرا با این اوضاع و شرایط دشوار و با این شوهر پر کار و دائما مشغول ، با نهایت مهربانی و از خود گذشتکی رفتار کرد و چهار بچه را در دامان تعلیم و تربیت آسمانی خود بزرگ کرد که یکی از آنها حسین بن علی ( علیه السلام ) است ، که امروز در همه تاریخ بشر ، هیچ پرچم آزادگی و افتخاری را برجسته تر ، بلند تر و نمودارتر از او مشاهده نمی کنید . پس معنای حسن تبعل این است .
شمال خانم ها اگر از ناحیه همسرتان زحمتی را متحمل می شوید ، که آن همسر این زحمت را به خاطر را به خاطر کار و تلاشس و مجاهدت ، بر شما تحمیل می کند ، این زحمت پیش خدای متعال اجر دارد ولو یک لحطه و یک ساعتش را هیچ کس نفهمد . خیلی ها از زحمات خانم ها آگاهی ندارند . مردم عادت کرده اند که خیال کنند زحمت ، چیزی است که انسان با بازو وبدن و جسم خود انجام می دهد ؛ نمی دانند زحمات روحی و عاطفی گاهی سنگین تر است . آقایان ، خیلی از زحمت های شما را درست ملتفت نیستند ؛ اما خدای متعال که ( لا یخفی علیه خافیه ) است – هیچ چیزی از او پوشیده نمی ماند – ناظر کار شماست و شما اجر دارید . هرچه شما به موفقیت جوانی که همسر شماست و این مسولیت را دارد ، کمک کنید ، ارج و قدر و اجرتان پیش خدا بیشتر است .) (81/7/18)
برگرفته از کتاب خانواده – به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی – در محضر مقام معظم رهبری – صفحه 114 الی 116